top of page
Пошук
  • profitgroup5

Подання звітності та сплата податків після прийняття 7360!

ВРУ прийняла законопроєкт № 7360, який наразі вже підписано головою парламенту і передано на підпис Президенту.


Гарна новина: наразі встановлено певний умовний період, за який платникам податків не треба буде доводити, була в них можливість платити податки чи ні – за неподання звітності до ДПС і несплату податків с початку війни по дату набрання чинності новим законом (станом на 18.05.2022 ще не набув чинності) нікого не каратимуть.


Але!!

  • за умови подання такої податкової звітності до 20 липня 2022 року!

  • та за умови сплати податків та зборів у строк не пізніше 31 липня 2022 року!!

Тобто треба встигнути подати звітність та сплатити податки до 1 серпня 2022 року.


А що далі, адже війна ще не закінчилася?

Норма щодо звільнення від відповідальності для тих, хто дійсно не може подати звітність або сплатити податки, залишається. Тільки ось їм треба буде доводити таку неможливість.


Окремі правила і для спецгрупи ЄП 2%!

Платники єдиного податку із спецгрупи звільняються від відповідальності за несвоєчасне виконання податкових обов’язків, граничний термін виконання яких припадає на період починаючи з 24 лютого 2022 року до дня переходу таких платників у спецгрупу за умови виконання ними таких податкових обов’язків:

  • подання звітності,

  • сплати податків і зборів,

протягом 60 календарних днів з дня переходу на систему оподаткування, на якій такі платники податку перебували до обрання особливостей оподаткування єдиним податком за ставкою 2 %.


"Самоштраф"! Це той штраф, який встановлено п. 50.1 ПКУ в разі самостійного виявлення платником податків заниження грошового зобов’язання в податковій звітності. Ті самі 3% - 5%. Тепер законотворці вирішили врегулювати правила застосування «самоштрафу» під час війни!

У разі самостійного виправлення платником податків у податкових періодах до 25 липня 2022 року помилок, що призвели до заниження податкового зобов’язання у звітних (податкових) періодах, що припадають на період дії воєнного стану, такі платники звільняються від нарахування та сплати штрафних санкцій ("самоштрафу") та пені.

Тобто: війна ще не закінчилася і скільки триватиме воєнний стан, ніхто не знає. Проте, не застосовувати «самоштрафи» можна буде лише до кінця липня 2022 року, і то у разі виправлення в цей період усіх занижень сум податків, зроблених з 24 лютого 2022 року. Пізніші помилки такої пільги не матимуть.





22 перегляди0 коментарів

Бажаєте дізнатися, скільки коштуватиме бухгалтер для Вашого бізнесу? Давайте ми Вам передзвонимо!

Передзвоніть мені!

Інформація відправлена. Дякуємо!

2023 © Консалтингова група "ПРОФІТ"

Просування сайту веб студія Анріл

bottom of page